776664649363935

En dröm blir till verklighet.

Våren 2011 fick jag ett erbjudande av butiksägarinnan i butiken snett över den butik jag jobbade i då. Hon hade tröttnat på klädbranchen och ville göra något helt annat. Tankarna snurrade likt ett hamsterhjul om natten. Jag trivdes ju så bra på min dåvarande arbetsplats, men tanken på något eget växte sig större och större. Efter många sömlösa nätter, stöd från familj och vänner & samtal med banken gjorde jag det. Jag tackade ja till erbjudandet jag hade fått, sen var det ju BARA att gå in till chefen och säga upp sig. Med gråten i halsen stapplade jag till en av cheferna och sa de där orden "Jag vill säga upp mig". Vi blev nog lika chockade båda två av det som kom ur min mun. Tårarna föll från mina kinder och jag kunde knappt tro att jag hade gjort det, men nu var det gjort! Hemma väntade familj och vänner med champange och blommor för att gratulera mig.

Måndagen den 2:a maj 2011 steg jag in i det grå gatuhuset som låg utmed det torg som kommunen precis hade rustat upp. I det fina grå gatuhuset från tidigt 1900-tal låg min butik, MIN butik förstår ni? Jag hade numera min egna butik. Jaha vad gör man då en första dag på sitt nya jobb, där det bara är jag? Tänk om det inte kommer någon? Tänk om jag inte klarar det? Plötsligt hör jag hur dörren plingar och in kommer det blomsterbud efter blomsterbud. Kunder nya som gamla kommer in efterhand och gratulerar mig till butiken. Familj och vänner kommer med blommor, kakor, tårta, presenter och champange. 

Efter den årliga marknaden som vi har i Hörby stängde jag ner butiken för en renovering, då den inte hade sett målarfärg och pensel på ett antal år. Sen ville jag ju sätta min prägel på stället. Tapeter revs ner, golv revs upp eller rättare sagt 3 lager golv revs upp. Personalen på återvinningsstationen jubla väl inte direkt när jag kom med min överlastade släp. Golven slipades & målades, på de ställena där det gamla gedigna trägolvet inte gick att rädda la vi nytt golv. Vitmålad panel sattes på väggarna för att få den där gamla robusta känslan. Kassadisken flyttades nerifrån upp till andra våningen och byggdes om. 

Nu 3 år och 9 månader senare är det dags för ytterligare en förändring av butiken. Vi ska öppna nätbutik! Min tanke med en nätbutik är att ni som inte kan komma till min butik, ni ska ändå kunna få känslan om hur det är att vara där. Och få möjligheten att handla trots att vi ligger 100-tals mil ifrån.

Jag hoppas att ni ska känna er välkomna och har ni några frågor så svarar jag eller någon av min duktiga medhjälpare så gott vi kan.

Kram på er